Uinti

Uimahalli kuntoilijoille 

Uimareiden ykköskohde Vuokatissa on Vuokattihalli. Sen uimahallissa kauhotaan viisirataisessa 25-metrisessä altaassa. Allasvalikoimaan kuuluvat myös vauva-allas ja monitoimiallas, johon voi laskea vesiliukumäkeä pitkin. Monitoimialtaassa on lisäksi rentouttavia vesihierontapisteitä. Holiday Club Katinkullan kylpylässä on kuntouintiin tarkoitettu 25-metrinen allas.

Kesähelteillä kannattaa muistaa Vuokatin uimarannat. Niiden parhaimmistoa edustaa Sotkamon keskustassa sijaitseva Hiukan hiekkaranta. Talvipakkasilla uimarit pulahtavat avantoon esimerkiksi Vuokatin urheiluopistolla ja Vuokatinhovilla.

Hiukan uimaranta

Sotkamon Hiukka on upean uimarannan lisäksi luonnonnähtävyys hiekkaharjuineen. Hiukka sopii hyvin koko perheen uimapaikaksi. Sapsojärven ranta on matala ja pohja miellyttävä. Hiukassa palvelee kesäisin kahvio.

Ranta-alueella on rantalentopallokenttiä ja kauempana harjujen katveessa tenniskenttä. Lisäksi uimarannalta lähtee pururatoja ja luontopolku. Talvisin pururadoille ajetaan Hiukan ladut, joille pääsee Vuokatista jäälatua pitkin.

Hiukan nettikamera:

We use cookies to enhance your experience.

OK