Vaellu Vuokatissa

Retkeily Vuokatissa

Vuokatin retkeilyreitit kutsuvat ulkoilemaan raittiiseen ilmaan. Sulan maan aikaan reitistö tarjoaa useita eri polkuja ja vaellusreittejä kävelyyn. Vuokatin polkujen varsilla retkeilijöitä ihastuttavat näyttävät vaara- ja järvimaisemat. Koko perheen retkeilyyn sopivat hyvin Vuokatinvaaran laen polut nuotiopaikkoineen. Vuokatin urheiluopistolta lähtevät latupohjat ovat kesällä joustavia pururatoja, jotka soveltuvat hyvin sauvakävelyyn.

 

Osallistu Vuokatin Vaellukselle

Pitempää retkeä suunnittelevalle hyvä vaihtoehto on Vuokatin Vaelluksen polku, joka kulkee kaunista UKK-reittiä pitkin. Maakunnasta toiseen jatkuvalla UKK-reitillä taivalletaan joka vuosi Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus.

Talvella vaaroilla reippaillaan lumikengillä ja silloinkin voi seurata polkujen opasteita tai luoda omaa polkua koskemattomaan lumeen. Lumikenkiä vuokraavat muun muassa GoVuokatti, Vuokatinrinteet ja Vuokatti Safari.

Etsi Vuokatin geokätköjä

Vuokatissakin on maailmanlaajuiseen ulkoiluharrastukseen kuuluvia geokätköjä. Geokätköilyssä etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita joko satelliittipaikannusta hyödyntävän GPS-laitteen avulla tai perinteisesti karttatietoja tulkitsemalla. Vuokatin kätköjen kuvaukset ovat kansainvälisellä Geocatching-harrastussivustolla.

We use cookies to enhance your experience.

OK