Hiihdä ympäri vuoden Vuokatissa

Latu avoinna ympäri vuoden

Vuokatin ensilumenlatu avataan joka vuosi 10.10. kello 10. Latu työstetään kesän yli varastoidusta lumesta. Luonnonlumiladuilla ryhdytään hiihtämään keskimäärin marras–joulukuussa ja kausi jatkuu huhtikuulle saakka.

Moni lähtee hiihtoretkilleen tuttuun tapaan Vuokatin urheiluopiston pihapiiristä, jolloin tavoitettavissa on noin 150 kilometrin verkosto perinteisen ja vapaan hiihtotavan latuja. Valaistua latua on yhteensä 32 kilometriä. Urheiluopistolta lähtee kattava valikoima yhdyslatuja. Vuokatin ja Sotkamon latupalvelu internetissä kertoo reittien lisäksi ajantasaisen latujen kunnostustilanteen.

Vuokatin hiihtotunneli mahdollistaa hiihdon kaikkina vuodenaikoina 2–7 asteen pakkasessa. Maailman ensimmäisen hiihtotunnelin latuprofiili ja 2,4 kilometrin edestakainen matka antavat hyvän harjoittelumahdollisuuden kaikentasoisille hiihtäjille.

Kaipaako välineistösi uudistusta tai haluaisitko vuokrata sukset allesi? Anna Vuokatti Ski Servicen auttaa.

Katso ajantasainen latutilanne kartalta.

Heikki suosittelee!

Kuntohiihtäjän paratiisi

Lumivarmuus, pitkät latuverkostot ja komeat vaaramaisemat ovat kuin paratiisi kuntoilijalle. Ensilumenladulle pääsee jo lokakuussa ja keskitalvella latuverkostoa on parhaimmillaan 150 kilometriä. Hiihtovälineistö on myös mahdollisuus uusia alueen monipuolisissa liikkeissä. Katso video

Heikki suosittelee!

We use cookies to enhance your experience.

OK