Erämaahan Hiidenporttiin 

Hiidenportin kansallispuisto tarjoaa luonnon rauhaa ja kainuulaisen salomaan omaleimaisuutta. Kansallispuiston sydän on jylhä rotko, joka kuuluu koko maakunnan huomattavimpiin luonnonnähtävyyksiin. Sen jyrkät kallioseinämät ovat paikoin jopa 20 metriä korkeita.

Kansallispuiston metsät ovat keskimäärin 100–150-vuotiaita, lähes luonnontilaisia mänty- ja kuusimetsiä. Luonteenomaista on myös soiden ja kankaiden pienipiirteinen mosaiikki. Hiidenportin vaellusreitistöä pitkin pääsee esimerkiksi Kovasinvaaralle, jossa entinen pihapiiri tietotauluineen kertoo elämästä erämaiden keskellä.

Hiidenportin kansallispuisto sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Vuokatista. Puistoon on opasteet Kuhmon ja Sotkamon välisen eteläpuolen tien (kantatie 76) varresta. Rotkolle on matkaa vain noin 1,3 kilometriä Palolammen pysäköinti- ja opastuspaikalta.

Päiväretki Tiilikkajärvelle

Vuokatin lähellä sijaitsee toinenkin kansallispuisto, Tiilikkajärvi. Hienot hiekkarannat, erämainen harjuluonto ja aapasuot tekevät alueesta suositun retkeilykohteen. Polkujen varrella seudun historiasta kertovat muun muassa Täyssinän rauhan rajakivi ja 1920-luvun perinnemaisema rakennuksineen. Tiilikkajärvelle on Vuokatista noin 75 kilometriä.

We use cookies to enhance your experience.

OK