Vauhdikas Vuokatin Vesiurheilukeskus

Vuokatin Vesiurheilukeskus kruunaa vesiurheilijan kesän. Ahvenuslammen idylliset maisemat ja vauhdikkaat aktiviteetit voi kokea vaikka useampana päivänä, koska Vuokatin kattava majoitustarjonta on lähellä ja käytettävissä.

Vesiurheilukeskuksen vetonaula on maailman suurin skeittisaunalautta. Lautta sai alkunsa Red Bull Open Water Skate -projektin kautta ja se kokoaa valtakunnan vesiurheilijat yhteen Ahvenuslammen miljööseen.

Skeittisaunalautan kyljessä on Euroopan pisin kaksitorninen Wakestation-kaapeli. Suosiotaan kasvattanut wakeboarding on tullut Suomeen jäädäkseen ja sen harrastajamäärät kasvavat kesä toisensa jälkeen. Weikkaamisen lisäksi Vesiurheilukeskuksessa voi myös SUP-lautailla, vesihiihtää ja saunoa hyvässä seurassa.

Vuokatin Vesiurheilukeskuksessa vierailee paljon ryhmiä. Lämpimänä kesäpäivänä Ahvenuslammella saattaa olla jopa 10 erilaista seuruetta. Musiikki vauhdittaa menoa entisestään.
- Ihmiset tekevät tunnelman ja ryhmät tuovat siihen omia vivahteitaan. Keskuksen vakioasiakkaat kehittyvät kesän aikana silmin nähden yhä paremmiksi. Ehkä jo ensi kesänä Vuokatista löytyy SM-tason wakeboardaajia.

Vesiurheilukeskus ei hiljene syksyllä tai talvellakaan, vaan toiminta jatkuu hieman erilaisissa merkeissä. Kun saunalautta liukuu keskelle Ahvenuslampea, aukeaa kattoterassilta upeat näkymät Vuokatinvaaralle ja revontulien värittämälle taivaalle. Tulevan talven varalle on mietittynä monenlaista. Wakestationkaapeli soveltuu myös talvisiin aktiviteetteihin ja sitä aiotaan testata Vuokatissa.

Vuokatin Vesiurheilukeskuksen varustelu on Euroopan ja maailman kärkeä. Skeittisaunalautan suunnittelun ja rakentamisen taustalla on menestyksekäs Vuokatin Vesiurheilukeskus Oy:n tytäryhtiö, BlackPrint Skateparks. Tytäryhtiön erikoisalaa on skeittaukseen liittyvien obstaakkeleiden rakentaminen. Liki 12 tonnia painavan skeittisaunalautan rakentamisprojekti antoi yritykselle hyvät valmiudet lähteä tekemään uutta aluevaltausta. Talvella 2015 BlackPrint Skateparks paneutuu veteen asetettavien obstaakeleiden rakentamiseen, jotka rantautuvat Ahvenuslammelle tulevana kesänä. Kaikki vuokrattavat välineet ovat ammattilaisten hyväksi havaitsemia.

- Vuokravälineiden laatu näkyy suoraan asiakastyytyväisyydessä. Käytössämme on esimerkiksi laadukkaat ammattikäyttöön suunnitellut RipCurl-märkäpuvut, jotka yllä vedessä ei tule kylmä missään vaiheessa. Vuokatin Vesiurheilukeskus tuo itse maahan 21Rope-merkkisiä lautailuvälineitä kaikkiin lautalajeihin, mikä mahdollistaa erilaisten välineiden laajan tarjonnan ympäri vuoden, Vesiurheilukeskuksen yrittäjä Jaakko Tossavainen sanoo.

Vuokatin Vesiurheilukeskus

Vuokatintie 22
88610 Vuokatti

Lähetä sähköpostiaKotisivut 044 2894 595

Sijainti

We use cookies to enhance your experience.

OK