seikkailupuisto-vuokatti-1280x440.jpg
kansikuva.jpg

Halti Outdoor Weekend – luontoliikkujan syksyn kohokohta Vuokatin vaaroilla

30.8.2017 12:51

Halti Outdoor Weekend valloittaa Vuokatin vaaramaisemat syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtuma kokoaa yhteen vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn/fatbike harrastajat. Ohjelmatarjonta on suunniteltu kaikenikäisille, joten matkaan voi lähteä koko perheen voimin. (Artikkelikuva: Sotkamon kameraseura Vaarojen Valokuvaajat ry).

Viikonlopun aikana matkaa taitetaan jylhissä maisemissa. Kuva: Sotkamon kameraseura Vaarojen Valokuvaajat ry

  

Tapahtuma pohjautuu Vuokatti Trail Challenge -polkujuoksutapahtuman ja Vuokatin Vaelluksen kivijaloille, joka on muuten Suomen vanhin vaellustapahtuma. Nyt tapahtumasta on rakennettu monipuolisempi kokonaisuus, jossa tarjolla on edellä mainittujen ohjelmien lisäksi myös tunnelmallisen telttayöpymisen sisältävä Vuokatin Yövaellus, Fatbike –vaellus sekä pienten lasten perheille sopiva perhevaellus.

– Halusimme yhdistää vaelluksen sekä polkujuoksutapahtuman, ja luoda niiden pohjalta monipuolisempi syystapahtuma teemaan täydellisesti sopivalle alueelle, Kainuun Liikunnan tapahtumapäällikkö Marita Kaipainen kertoo.

Yksittäisten eri tapahtumien yhdistäminen yhdelle ja samalle viikonlopulle synnyttää jo itsessään ison tapahtuman tuntua Vuokatin vaaramaisemiin.

– Tapahtumassa on nyt selvästi niin sanottu ”urheilupäivä”, joka on lauantai ja sitten sunnuntai on enemmänkin messutyyppinen tapahtumapäivä, jolloin alueelta löytyy paljon kaikenlaista nähtävää ja koettavaa, selventää Kaipainen.

Viikonlopun aikana tehdään myös historiaa, sillä tapahtuman yhteydessä järjestetään kautta aikain ensimmäiset Vaelluksen MM-kisat.