seikkailupuisto-vuokatti-1280x440.jpg
kansikuvaesports.jpg

Elektronisen urheilun maajoukkue harjoitteli Vuokatissa

2.11.2017 13:43

Suomen elektronisen urheilun maajoukkue vietti harjoitusleiriä Vuokatissa ennen turnauskiertuettaan maailmalla. Harjoitusleiriä lokakuun viimeisenä viikonloppuna Vuokatissa piti Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -maajoukkue, joka edustaa Suomea Etelä-Korean MM-kisoissa 8.-12.11. Ja jottei reissu kävisi liian lyhyeksi, niin samainen joukkue osallistuu ennen MM-kisoja Shanghaissa järjestettävään kansainväliseen turnaukseen. Joukkue odottaa innolla tulevaa kiertuetta. (Artikkelikuva: Otto Uotila).

 

– Tämä on meidän ensimmäinen yhteinen reissu ulkomaille turnaukseen ja vastaan asettuu tosi kovia joukkueita eri puolilta maailmaa. Tavoitteena on pärjätä mahdollisimman hyvin ja napata joukkueelle MM-kultaa Etelä-Korean kisoista, joukkueen kapteeni Aleksi Virolainen kertoo.

 

Maajoukkue koostuu HAVU Gaming -nimeä kantavasta joukkueesta, mikä on viimeisten kuukausien aikana esiintynyt pelikentillä erittäin nousujohteisesti. Joukkue on menestynyt kansainvälisestikin nujertamalla useita maailman top20:een kuuluvia joukkueita. Ainakin vielä toistaiseksi maajoukkueeksi valikoituu elektronisen urheilun SM-kilpailujen voittaja joukkue.

 

artikkelipojatpelaa.jpg

Break Sokos Hotel Vuokatin alakerrasta löytyy harjoitteluun soveltuva pelistudio.

 

Maajoukkue viihtyi Vuokatin harjoitusleirillä ja on tyytyväinen vallitseviin olosuhteisiin sekä tulevaisuuden näkymiin. Virolaisen mukaan Vuokatissa tehdään hienoa työtä suomalaisen e-urheilun eteen

 

– Toimet Vuokatissa ja Kainuussa ovat iso askel suomalaiselle e-urheilulle. Tällaista ei ole aikaisempina vuosina vielä nähty.

 

– Järjestelyt toimii ja me pelaajat voidaan keskittyä harjoitteluun ja joukkueemme kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, Virolainen jatkaa.

 

Vuokatti on viime aikoina vetänyt puoleensa elektronisen urheilun joukkueita ja olosuhteisiin on panostettu.

 

– Vuokatin urheiluopisto on tällä hetkellä valtakunnallinen edelläkävijä elektronisen urheilun olosuhteiden valossa. Kaikki tärkeimmät olosuhteet harjoitteluun, testaukseen, henkiseen ja fyysiseen valmennukseen löytyy täältä, Suomen maajoukkueen joukkueenjohtaja Otto Takala toteaa.

 

artikkeliottojaaleksi.jpg

Joukkueenjohtaja Otto Takala (vas.) ja maajoukkueen kapteeni Aleksi Virolainen.

 

Maajoukkueleiri Vuokatissa ajoittui juuri isomman turnauskiertueen alle, mikä ohjasi myös pitkälti leirin sisältöjä.

 

– Viimeistelyleirin aikana paneuduimme e-urheilijoiden suorituskyvyn optimoimiseen henkisten ominaisuuksien kautta ja pyrimme pääsemään syvälle urheilijoiden henkilökohtaisiin haasteisiin. Haluamme tarjota jokaiselle yksilöityjä ratkaisumalleja, Takala kertoo.

 

– Turnausten alla panostimme merkittävästi ryhmädynamiikkaan pelillisten teknisten ja taktisten taitojen ohella, Takala jatkaa.

 

Maajoukkue on tällä hetkellä Shanghaissa, jonka jälkeen siirtyvät Etelä-Korean MM-kisoihin.


‹ Takaisin uutisiin