Kalastusta Vuokatissa

Kalaa ja riistaa Vuokatista

Kalastuksen pariin pääsee jo aivan Vuokatin sydämessä esimerkiksi Nuasjärvellä. Särkinen on kirkasvetinen virkistyskalastuskohde Vuokatinhovin ja Vuokatin urheiluopiston tuntumassa, ja se vetää puoleensa omatoimisia kirjolohen kalastajia ympäri vuoden.

Jokamiehenoikeuksien mukaisesti kuka vain saa onkia tai pilkkiä kaikilla muilla paitsi erikoiskalastuslupia vaativilla alueilla. 18–64-vuotiaiden viehekalastajien tulee maksaa valtion kalastuksenhoitomaksu. Kätevimmin sen saa hoidettua internetissä. Lisäksi tarvitaan viehekalastuslupa vesialueelle, jossa aikoo kalastaa.

Metsästys

GoVuokatti järjestää ohjattuja hirven ja kanalintujen metsästyspalveluja. Lokakuussa on myös mahdollisuus näiden jahtimuotojen yhdistelmätuotteisiin. Metsästys tapahtuu Puikkokoskella 5 000 hehtaarin yksityisellä alueella. Puikkokosken eräkämpän tunnelma, sauna joen rannassa ja maistuva lähiruoka kruunaavat onnistuneet jahtipäivät.

 

Vuokatti Fishing

Vuokatin seudun vesistöistä saalistetaan muun muassa haukia, ahvenia, siikaa, taimenia, kirjolohia ja harjuksia. Oikeille apajille pääsee varmasti kalastussafareiden johdattamana. Vuokatti Fishing -kalastussafariyrityksessä suosittuja ovat etenkin vetouisteluretket Nuasjärvellä.

Vuokatti Fishing