VuokattiDanceFestivalLoikka1280x440.jpg

Vuokatti Hiihto 2018

17.3.2018 0:00–23:59

Vuokatti Hiihto – kevään aurinkoisin massahiihto. Kaiken kansan hiihtotapahtumassa löytyy matkoja ja tyylejä jokaiseen makuun.

 

Vuokatti Hiihto on kevään aurinkoisin massahiihtotapahtuma Vuokatin upeissa hiihtomaastoissa. Lumivarmuus, toimivat järjestelyt sekä lumiset vaaramaisemat takaavat hiihtoelämyksen, joka pysyy mielessä pitkään! Vuokatti Hiihdossa löytyy hiihtomatkoja aina 20 kilometristä 100 kilometriin molemmilla hiihtotyyleillä. Lyhin 20 km:n reitti kulkee helpossa Vuokatin alamaastossa ja käy mutkan Katinkullan aurinkoladulla. Reitti soveltuu hyvin maastohiihdon aloittelijoille tai leppoisasta menosta nauttiville. Kuntohiihtäjille sopivat 30 ja 50 km: n reitit pohjautuvat Vuokatin ns. Vaarankylän lenkkiin, josta löytyy mukavasti korkeuseroja, mutta nousut ovat loivia ja helposti hiihdettäviä sekä laskut teknisesti helppoja.  Kainuulaisessa sprintissä hiihdetään 100 km siten, että ensiksi kierretään 50 km lenkki perinteisellä tyylillä ja heti perään luistelemalla. Kyseessä on siis pursuit-hiihto hieman normaalia pidemmällä kaavalla.

Vuokatti Hiihto kokoaa yhteen niin harrastelija- ja kuntohiihtäjät kuin kovan luokan kilpailijatkin. Tapahtuman lähtöviivalla voi vuodesta riippuen bongata myös maajoukkuehiihtäjiä. Vuokatti Hiihto kuuluu kansainväliseen Euroloppet –maratonhiihtosarjaan. Vuonna 2017 Vuokatti hiihdon yhteydessä hiihdettiin myös Euroloppet sarjan maratonhiihdon Euroopan mestaruuksista.

Vuokatti Hiihtoon on helppo tulla. Oman auto on kätevin kulkuväline, mutta vaivattomia ovat myös Kajaaniin tulevat linja-auto-, juna- ja lentoyhteydet, joilta on pääsääntöisesti linja-autokuljetus Vuokattiin.  Vuokatin alueelta löytyy runsaasti korkeatasoista majoitusta niin hotellissa, lomahuoneistoissa kuin mökeissäkin. Tapahtumassa on kattava maksullinen suksenvoitelupalvelu, joten halutessaan senkin asian voi jättää ammattilaisten hoitoon.

Vuokatti Hiihdosta on vuosien saatossa muodostunut monelle maastohiihtokauden päätöstapahtuma, jossa hiihdon jälkeen rentoudutaan ystävien seurassa hiihtokoitoksia muistellen sekä käydään verryttelemässä jalkoja Naapurinvaaran hiihtotansseissa. Tapahtuman kisakeskus sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston Vuokattihallissa, josta löytyy mm. Intersport Piipposen Vuokatti Hiihto –myymälä huikeine kisatarjouksineen. Perjantai-iltana ennen tapahtumaa järjestettävässä pastapartyssä kuullaan tapahtuman tekijöiden ja kiinnostavien osallistujien mietteitä sekä tankataan energiavarastot täyteen seuraavan päivän koitosta varten.

Lämpimästi tervetuloa Vuokatti Hiihtoon – kevään aurinkoisimpaan massahiihtoon!

‹ Takaisin tapahtumakalenteriin